Företags information.

Kattas Tapetserarverkstad

Landsvägen 6

231 70 Anderslöv

Tel: 0702-458979

eliasson.nyhem@telia.com

    Öppettider- Verkstad

Måndag 13.00-17.00

Tisdag   13.00-18.00

Fredag   10.00-15.00

Telefontid vardagar 08.00 - 18.00.

Hon sticker inte under stol med sitt yrke Trelleborgs Allehanda Publicerad 30 juni 2011 11.08 Uppdaterad 22 juli 2011 23.35 

– Att jag får vara kreativ och lära mig nya saker hela tiden. Det är en härlig känsla, lite av en kick, säger hon.

Hennes vanligaste uppdrag är att klä om stolsdynor. Men det händer också att betydligt ovanligare uppdrag skrivs in i hennes orderbok.

– Svaneskolan i Lund skulle få en ny aula för några år sedan och sätta in arkitektritade, fällbara stolar. Sitsarna skulle vara i blått tyg så att stolarna såg ut som en våg från havet. Då fick jag jobbet att klä alla 180 stolar, det tog sin tid, säger Katarina Eliasson.   Har du tackat nej till något uppdrag?   – Ja. En kille ville att jag skulle klä om sätena till hans amerikanska 50-talsbil. Jag gav det ett försök men det funkade bara inte så jag gav upp. Och det finns faktiskt sadelmakare som jobbar med just bilklädsel. Så några mer bilklädslar blir det inte, säger hon.

Katarina Eliassons väg in i en yrkesbana, bland erbjudande om att renovera allt från bilklädslar till soffgrupper, fanns om inte i blodet så i alla fall i släkten. Både hennes far och farfar var tapetserare. Och hon arbetar fortfarande med sin farfars verktyg.

– Jag använder hans magnethammare och hans klubba. Jag är självlärd och det är ganska fantastiskt att verktygen ser likadana ut idag, enda skillnaden är att på de moderna varianterna är handtagen av plast istället för trä. Så när folk frågar om hur jag blev tapetserare brukar jag skoja och säga att det inte fanns något val. Jag är född in i det, säger Katarina Eliasson.    

 

Text: Martin Strandberg

 

Anderslöv